Utorak 12.07.2011.
16:15
Beta

Osmani želi remi ili minimalan poraz od Partizana

Osmani, Ibiši i Mustafi - trener, predsednik i kapiten Škendije

"U svaku utakmicu se ulazi sa željom da se pobedi, ali i remi bi ovaj put bio dobar rezultat, kao i minimalni poraz, uz gol u gostima", kazao je Osmani.

On je rekao da njegova ekipa "neće imati nikakvu specijalnu odbrambenu taktiku", jer ako se budu branili "rezultat bi mogao da bude loš za Škendiju".

"Pripremili smo se na najbolji mogući način za ovu utakmicu, koja nam je izuzetno važna, jer je to naš prvi izlazak u Evropu. Imajući u vidu prethodne Partizanove rezultate na međunarodnoj sceni jasno je da su oni favoriti. U fudbalu je, ipak, sve moguće i nećemo se lako predati. Imamo i mi svoje kvalitete", ocenio je Osmani.

Osmani je kazao da je "izvesno" da će Škendija igrati u formaciji 4-4-2, ali da ima "još par dilema" oko sastava. On je zahvalio na "lepom dočeku u Beogradu" i dodao da se nada da će sutra na stadionu biti isto "u bezbednosnom i svakom drugom smislu".

Kapiten Škendije Nebi Mustafi istakao je da igrači tog kluba žele da se pokažu u "najboljem svetlu".

"Partizan jeste veliki i jak klub, ali želimo da se pokažemo u najboljem svetlu baš protiv najjačih. Možda je naša prednost što imamo puno igrača koji bi želeli da se dokažu. Uradili smo sve što je u našoj moći da na najbolji način analiziramo igru rivala", kazao je Mustafi i  dodao da će biti "teško" bez podrške navijača u Beogradu.

"Biće teško, ali možda je to dobar način da se izbegnu mogući incidenti koji bi obesmislili utakmicu", ocenio je igrač gostujućeg tima.

Potpredsednik Škendije Idriz Ibiši smatra da će odsustvo navijača tog kluba biti "određeni hendikep".

"Nismo imali izbora, pošto smo morali da prhvatimo odluku. Njihov izostanak predstavlja određenu vrstu hendikepa. U poslednje vreme i klub i navijači su se dosta poboljšali i nije bilo incidenata. Sport bi trebalo odvojiti od politike", kazao je Ibiši.

Partizan i Škendija igraće sutra od 20.45 u Beogradu, a revanš meč je nedelju dana kasnije u Skoplju.

2024 © - Vesti online