Utorak 12.07.2011.
17:40
Beta

"Ove godine nema izbora"

Izbori tek 2012. godine

"Mislim da se u ovoj godini neće dogoditi nijedni izbori. Naš stav je da je volja birača neuporedivo slobodnija kada biraju samo poslanike i samo odbornike", rekla je Đukić-Dejanović.

Ona je novinarima u parlamentu rekla da će se političke elite dogovoriti o tome da li će izbori biti istovremeno. Redovni izbori u Srbiji trebalo bi da budu održani u junu 2012. godine.

Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da bi lokalni i parlamentarni izbori trebalo da budu održani istovremeno, a predstavnici Liberalno demokratske partije se zalažu za razdvajanje tih izbora.

Šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić kazao je novinarima u parlamentu da bi razdvajanje lokalnih i parlamentarnih izbora bilo "loše po državnu kasu i džep građana". Aligrudić je ocenio da je ustavno i zakonski nemoguće da se lokalni izbori održe mnogo ranije nego parlamentarni izbori.

Poslanik LDP-a Zoran Ostojić kazao je da su u svim normalnim demokratskim zemljama lokalni i parlamentarni izbori razdvojeni i da se obično lokalni izbori održavaju na pola mandata vlade.

On je naveo da se jedino na taj način daje dužna pažnja i lokalnim i parlamentarnim izborima jer, kako je kazao, svaki izbori imaju svoje specifičnosti.
 

Govoreći planu rada parlamenta, Đukić-Dejanović je rekla da će Skupština raditi u julu, a da će u avgustu analizirati sve što bude stiglo od zakona i da će već od septembra parlament imati sednice.

Prema njenim rečima, zakoni o svojini i restituciji su vrlo ozbiljni propisi i oni ne bi mogli da dođu na dnevni red parlamenta pre javne rasprave.

"Mislim da će poslanici moći neki dan u avgustu da se odmore", rekla je Đukić-Dejanović i dodala da u avgustu neće biti sednica ali da će odbori raditi.

2024 © - Vesti online