Utorak 12.07.2011.
17:58
Fonet

Srpski policajci patroliraju i Crnom Gorom

Srpski policajci čuvaju srpske turiste i danju i noću

Saradnja je omogućena protokolom koji su danas potpisali direktor policije Srbije Milorad Veljović i njegov crnogorski kolega Veselin Veljović. Oni su ocenili da taj vid saradnje predstavlja napredak u operativnom nivou komunikacije.

Potpisivanju je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić. On je izjavio da je u interesu građana Srbije koji letuju u Crnoj Gori da policajci iz njihove zemlje budu u glavnim turističkim centrima i pomognu im, ako bude potrebno.

Veselin Veljović je ocenio da će dve službe bolje sarađivati, "posebno u nadzoru bezbednosno interesantnih lica i kriminogenih grupacija na nacionalnim nivoima, ali i regionalnim i internacionalnim, koje se povremeno zadržavaju u dve države".

Pripadnici MUP Srbije u Budvi i Herceg Novom neće moći da deluju samostalno, već će raditi sa crnogorskim kolegama, "zajedno sprovoditi akcije i aktivnosti".

Prema rečima Milorada Veljovića, potpisani protokol nosi dve poruke - prva je kriminalcima i kriminalnim grupama da ne bi smeli da se osećaju nimalo bezbedno u Crnoj Gori, a druga je "psihološka" građanima Srbije koji letuju u Crnoj Gori, da mogu da se osećaju bezbednije uz svoje policajce.

2024 © - Vesti online