Utorak 12.07.2011.
10:09
Blic

Bogataši u Tivtu trošili 15.000 evra na sat

Rotšild sa svojim gostima
 

Već u petak u toku dana u hotel “Splendid” u Bečićima počeli su da pristižu prve Rotšildove zvanice, na veliku rođendasku zabavu, među kojima i svetski poznati modeli Saša Volkova i Skaj Mejor, te glumica Mišel Rodrigez i Tamara Melon, suosnivač poznatog brenda “Džimi Ču”.


Pri posluženju hrane i pića postojao je poseban protkol kako za same goste tako i za osoblje jer se hrana služila i spremala na licu mesta po tačno utvrđenom redosledu. Među najtraženijim specijalitetima bilo je predjelo sa bosiljkom, dinjom, mocarelom i maslinovim uljem. Ova holivudska priča na crnogorski način ostaće upamćena i po tome što je za pripremu “mohita” utrošeno čak 35 kilograma čokolade sa mentom.

Takođe se pokazalo da su slavni gosti ujedno i najšire ruke jer su samo u prvih par sati boravka u hotelu napravili ceh od čak 15.000 evra, iako ih je iste večeri čekala raskošna večera u “Porto Montenegru”.


- Radili smo kompletan ketering za ovaj događaj i ništa nije bilo prepušteno slučaju. Iz Britanije je stiglo sedam kuvara koji su na raspolaganju imali celu našu kuhinju, a njima je pomagalo 17 kuvara iz našeg hotela i 75 konobara. Kako su bili izuzetno zadovoljni rezultatima, već sutradan su čitavu pripremu hrane prepustili našim ljudima. Insistirali su da posluženje bude pripremljeno od namirnica sa ovog podneblja, te su tako umesto italijanske koristili crnogorsku mocarelu, od ribe je najtraženija bila orada, dok su domaći začini poput nane i bosiljka bili potpuni hit - kaže Žarko Radulović, jedan od suvlasnika hotela “Splendid”.


Među gostima koji su privukli veliku pažnju bio je i takozvani kralj platine - Kgosi Leruo Molotlegi, vladar južnoafričkog kraljevstva Bafokeng bogatog upravo rudnicima platine, koji je toliko bio oduševljen muzikom klape iz Herceg Novog, koju je čuo na terasi hotela, da je tražio da jedan CD sa njihovom muzikom ponese sa sobom.

2024 © - Vesti online