Utorak 12.07.2011.
08:00

Sedam načina kako seks može da vas prolepša

Seks je prirodni preparat za lepotu
 

PRIRODNA ŠMINKA
Svako jutro se šminkate, a do podneva već morate da popravljate puder i rumenilo. Ali, ako provedete 15 minuta u ljubavnoj avanturi, obrazi će biti prirodno rumeni, usne savršeno crvene, a koža će blistati.
- Krv ključa dok vodite ljubav. To je neverovatan fenomen šta se sve dešava u ljudskom organizmu prilikom uzbuđenja. A efekat traje satima - objašnjava dr Michael Roizen, sa Klinike u Klivlendu.

ČIST TEN
Iako se čuvate od sunčevih zraka, koža može prerano da se izbora, a ten da izgleda starije.
- Osim izlaganja suncu, najveći uzročnik boranja su bore na arterijama. Bore na srcu ga oštećuju, a to isti proces kao i na vašoj koži. Dobar protok krvi hrani kožu kiseonikom i štiti kožu. Od seksa ten izgleda mlađe, jer ova aktivnost pumpa potrebnim materijama ceo organizam - kaže dr Roizen.

SAVRŠENI UVOJCI POSLE ORGAZMA
Seks doprinosi lepšem izgledu kose.
- I folikule kose imaju krvne sudove. Vaša krv je glavni "krivac" unutrašnje i spoljašnje lepote. Veći protok krvi znači više hrane za kosu, a valjanje po krevetu osvežava volumen - navodi dr Roizen.

BEZ BRIGE
"Linije briga", kako popularno zovu bore, kvare vaš ten.
- Vođenje ljubavi je najbolja antistres terapija. Orgazam se uspešno postiže kada naučite pravilno da dišete, a kada redovno imate odnos sa partnerom, osećaj blaženstva se kumulira . Normalna dužina trajanja seksualnog čina je od tri do 20 minuta. To nije mnogo, a utiče na to kako ćete se osećati tokom celog dana - istiće dr Roizen.

ZNAČAJNO UVEĆANJE
Grudi se tokom seksa povećavaju za 25 odsto, bradavice su čvršće, pa vam posle "akcije" nije potrebno da nosite čudotvorne brushaltere da biste imale bujno poprsje.


SEKSERSAJZ
Ako vas mrzi da idete u teretanu, razmistite da seks bude vaš kardio trening. Opšte je poznato da je seks fizička aktivnost u kojoj učestvuju svi mišići tela.

FONTANA MLADOSTI
Ako žena ima prosečan seksualni život, izgledaće dve do osam godina mlađe.
- Žena je funkcionalno mlađa ako je seksualno aktivna, a to ima sveobuhvatan efekat. Smanjene su verovatnoće i da oboli od bolesti srca, raka i depresije - kaže dr Roizen.

2024 © - Vesti online