Ponedeljak 11.07.2011.
19:11
Beta

Šariću nezakonito oduzet stan u Španiji

Šarićev stan u Marbelji

Veće Odeljenja za organizovani kriminal Apelacionog suda je na sednici održanoj 27. juna uvažilo žalbu Šarićevog punomoćnika na rešenje kojim mu je, na osnovu Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, oduzet stan u Marbelji od 155 metara kvadratnih.

Prema oceni Apelacionog suda, prvostepeno rešenje sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka koje se ogledaju u tome da Viši sud u Beogradu nije bio nadležan za donošenje rešenja o privremenom oduzimanju stana Darku Šariću u Španiji.

Kako je obrazloženo, privremeno oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela kada je u pitanju imovina u inostranstvu, sprovodi se podnošenjem molbe za saradnju, odnosno u ovom slučaju molbe koju Srbija upućuje Španiji koja, donosi konačnu odluku.

Prvostepeni sud nije bio nadležan za donošenje pobijanog rešenja jer se radi o nadležnosti organa države na čijoj se teritoriji imovina nalazi, naveo je Apelacioni sud.

Postupak protiv Šarića i grupe optužene za šverc narkoticima je u toku pred Specijalnim sudom. Darko Šarić je u bekstvu.

2024 © - Vesti online