Petak 23.10.2009.
12:22
Lj. Ivanović - Vesti

"Jat" rasprodaje imovinu da bi leteo

Izlazak iz problema nagomilanih dugova, koji će na kraju godine dostići 20 miliona evra, "Jat ervejz" će potražiti u - rasprodaji imovine! Kako je objavio generalni direktor Srđan Radovanović, kompanija je zatražila od Vlade Srbije odobrenje za prodaju nekretnina kako bi se kupili delovi za avionske motore.

Zbog toga biće prodata poslovnica u Londonu i još neke ispostave širom sveta, a službenici "Jata" će poslove ubuduće obavljati s aerodroma u tim gradovima. Na listi za prodaju biće verovatno i sadašnja poslovnica u Novom Beogradu. "Ne želimo da budemo subvencionisana kompanija, već dobar poreski obveznik, a da bismo to postigli, moraćemo da prevezemo milion i po putnika svake godine. Ovu ćemo završiti sa oko 1,1 milion i to nije dovoljno. Da bismo prevezli više putnika, moraćemo mnogo toga da promenimo," rekao je Radovanović.

Pare za popravku posle prodaje poslovnica: Avioni čekaju delove

Kako bi se ispoštovao red letenja, odgovorni u "Jatu" su se odlučili i na obnavljanje flote. Naime, "Jat "trenutno iznajmljuje jedan "boing 737-400" i on će do juna iduće godine biti vraćen vlasniku, a zahvaljujući kreditu od 40 miliona dolara za čije vraćanje garantuje Vlada Srbije, biće iznajmljen "boing 737-700", koji će bez međusletanja moći da prevozi putnike do Abu Dabija, što sada nije slučaj.


(opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 23.10.)

2024 © - Vesti online