Ponedeljak 11.07.2011.
12:40
Vestionline

Pogledajte 3 najkontroverznija spota

Scena iz spota grupe Prodidži
 

Isprovocirani histerijom koju je izazvala pevačica sa Barbadosa, odlučili smo da vas podsetimo na još neke spotove, koji su još jedan dokaz da Rijana nije ni prva ni poslednja umetnica koja je učinila ovako nešto. Podsetimo se ko je to još “ljutio” javnost.

3. Madona: “Lajk a prejer” (Madonna: Like a Prayer)

Kraljica popa 1989. godine izazvala je gnev crkve nakon što je snimila spot u kojem ni više ni manje zavodi – sveca. Polugolo izvijanje Madone u crkvi, plamteći krstovi i stigme bili su previše i za liberalni Zapad. Američko udrženje roditelja oštro je osudilo provokativan spot.

2. D Prodidži: “Smek maj bič ap” (The Prodigy: Smack My Bitch up)

MTV ga je nazvao najkontroverznijim videom ikad emitovanim. Prodidži je optužen za mizoginiju i glorifikovanje nasilja, uprkos neočekivanom kraju (protagonist spota je žena). Video je odmah zabranjen, a na insistiranje fanova mogao je da se vidi samo u kasnom noćnom terminu.

1. Merilin Menson: “Seint” (Marilyn Manson: (S)aint)

Kontroverzni pevač, nebrojeno puta optužen za proklamovanje satonizma i sadizma, 2003. snimio je spot koji je sam finansirao. Možda je scena koja najviše uznemiruje, ona u kojoj se Merilin Menson kupa u kadi.

U anketi koju smo napravili, možete glasati koji je po vama najkontroverzniji spot od ponuđena tri.

2024 © - Vesti online