Nedelja 10.07.2011.
18:48
Srna

Josipović razrešio dužnosti Kruljca

Kruljcu i još petorici optuženih, koje Kancelarija za suzbijanje korpucije i organizovanog kriminala /USKOK/ tereti da su brojnim malverzacijama sa građevinskim zemljištima oštetili opštinu Sibinj i državni budžet za višemilionske iznose, istražni sudija Županijskog suda u Osijeku sinoć je odredio jednomesečni istražni zatvor.

Mladen Kruljac

Na predlog Uskoka, istražni zatvor određen je Kruljcu, načelniku opštine Sibinj Ivici Batiniću, Ivanu Miškoviću, preduzetniku Ivanu Rimcu, autoprevozniku Željku Gariću i vođi brodsko-posavskog HDZ-a Zdravku Sočkoviću.

Kruljac je, kako prenose hrvatski mediji, protivno komadni Glavnog štaba naredio vojsci da besplatno gradi puteve u Sibinju, čime je podignuta vrednost zemljišta koje je posle na dogovorenim konkursima brzo preprodavano, a partneri su zarađivali milione.

Pre hapšenja, Kruljac je bio četvrti po rangu u hrvatskim oružanim snagama, a njegovo hapšenje je u Hrvatskoj ponovo podgrejalo priče o nezakonitom ponašanju i sumnje da je bio umešen u kriminal u Slavoniji, ali i podstaklo pitanja o kadrovskoj politici u oružanim snagama.

Ovaj kontroverzni oficir hrvatske vojske, bivši bokser, optuživan je za nasilje i veze sa podzemljem.

Nekadašnji hrvatski predsednik Stjepan Mesić bio je izložen žestokoj kritici kada je Kruljca 2002. godine imenovao za zamenika komandanta Kopnene vojske, a 2007. godine i za komandanta najvećeg i najvažnijeg roda Hrvatske vojske.

2024 © - Vesti online