Nedelja 10.07.2011.
14:24
Beta

Održana komemoracija nastradalima u Srebrenici

Foto: Arhiva
 


 

Predsednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović rekao je da se već nekoliko godina na današnji dan odbornici okupljaju izražavajući bol i odajući poštu svim nevino nastradalim Srebreničanima.

Zamenik načelnika opštine Ćamil Duraković naveo je da je održavanje današnje sednice odraz tolerancije u Srebrenici, pozivajući građane na dostojanstvo i toleranciju u toku obeležavanja godišnjica stradanja bošnjačkog i srpskog naroda u naredna dva dana.

Potpredsednik Skupštine opštine Amir Kulaglić izrazio je saučešće porodicama svih žrtava, poželio mir i opšte dobro svim stanovnicima Srebrenice, naglašavajući da zajednički život dva naroda u Srebrenici nema alternativu.

Odbornici Skupštine opštine Srebrenica poslednje četiri godine 10. jula održavaju komemorativnu sednicu na kojoj odaju poštu svim stradalim Bošnjacima, Srbima i pripadnicima ostalih naroda iz ovog meta tokom rata u BiH.

U Potočarima kod Srebrenice sutra će se održati komemorativni skup povodom 16 godina od stradanja Bošnjaka u Srebrenici, a dan kasnije u Bratuncu biće obeležena 19. godišnjica stradanja Srba na tom području.

2024 © - Vesti online