Nedelja 10.07.2011.
14:10
Beta

Merdokov tabloid rekao "Zbogom!" čitaocima

Poslednja naslovna strana "Njuz of d vorld"
 

Urednici lista odlučili su da u poslednjem izdanju podsete čitaoce na najsenzacionalnije vesti koje su i donele veliku popularnost tom tabloidu.

"Nakon 168 godina, sa žaljenjem kažemo zbogom, ali i sa puno ponosa, našim vernim čitaocima kojih je 7,5 miliona", navodi u uvodniku redakcija lista.

Tabloid "Njuz of d' vorld" već mesecima je u centru velikog skandala vezanog za otkrića da je od 2000. naveliko prisluškivao razne ličnosti, ali najnovija saznanja da su prisluškivani i rođaci ubijene dece i ubijenih vojnika u Iraku i Avganistanu, kao i rođaci žrtava terorističkog napada u Londonu, izazvali su opšte nezadovoljstvo.

Ranije je najavljeno da će poslednje izdanje lista biti štampano u pet miliona primeraka. Očekuje se da će 80-godišnji Merdok, američki magnat australijskog porekla danas doputovati u London i lično preuzeti vođenje poslova u Velikoj Britaniji od svog sina Džejmsa Mardoka koji je bio na čelu kompanije "Njuz internešenel".

Policija je navela da je oko 4.000 ljudi prisluškivano, među njima su bili političari, članovi kraljevske porodice i poznate ličnosti.

Britanski premijer Dejvid Kameron najavio je ranije formiranje nezavisne komisije za istragu ilegalnog prisluškivanja za račun tabloida Njuz of d' vorld. Ta komisija će raditi uporedo s policijskom istragom.

Merdok je pre dva dana šokirao javnost najavom da zatvara vodeći list britanskog dela njegove imperije. Popularni tabloid je nakon decenija obeleženih skandalima i bombastičnim vestima, postao prava institucija.

2024 © - Vesti online