Subota 09.07.2011.
16:10
Vestionline

Kolumbarijum na poklon bračnom paru Ćeran

Kolumbarijum
 

Prema rečima Maje Nikolić, sekretarke Udruženja “Oganj“, ovo je drugi put da ta organizacija najmlađem bračnom paru koji se učlani u Fond solidarnosti dodeli besplatno kolumbarijum na jednom od gradskih grobalja. Akcija besplatne dodele kolumbarijuma traje do septembra, a Zorka i Boško Bera prvi je bračni par koji je dobio buduću večnu kuću na Topčideru za mesec maj.


Udruženje “Oganj“ na ovaj način želi da ukaže na niz problema kao što je nedostatak mesta za sahrane na gradskim grobljima u Beogradu i drugim većim gradovima u Srbiji. Fond solidarnosti udruženja obezbedio je ukupno deset kolumbarijuma koje će do septembra podeliti svojim novim članovima.

Kolumbarijum je mesto za sahrane u zidu za dve osobe i njegova cena na beogradskim grobljima kreće se od 30.000 do 42.000 dinara, u zavisnosti od kog kamena je urađen.


“Oganj“ inače, prema rečima Nikolićeve, nije pogrebno preduzeće već neprofitna organizacija koju je po idejama pesnika Jovana Jovanovića Zmaja osnovala grupa lekara davne 1904. godine. Sa oko 5 000 članova danas je to jedna od masovnijih organizacija kod nas, član ICF-a, međunarodne krematističke federacije koja deluje u okviru ekonomsko-socijalnog saveta pri Ujedinjenim nacijama i jedino mesto u Srbiji gde sahrana može da se plati unapred.

2024 © - Vesti online