Subota 09.07.2011.
14:25
Vestionline, Kurir

Valentina Stanković bije iz ljubavi

Detinjstvo je provela u Prištini, odakle je cela porodica otišla zbog političke situacije, a zatim je, preko Niša, stigla do Beograda.

Eksplozivna mala

"Nažalost, u kik-boksu nema profita i mnogi moji drugovi i drugarice odustaju. Mi koji ostajemo radimo to isključivo iz ljubavi. Ja bih se ceo život bavila kik-boksom kad bih od toga mogla da živim. Ali pošto nije olimpijski sport, to nije moguće. Baviću se kik-boksom paralelno sa svojim poslom dok god budem mogla da izdržim".

Koji je to posao?
"Završila sam srednju medicinsku, a zatim internacionalni pravni fakultet u Nišu, odsek kriminalistika. Trenutno sam na specijalizaciji na Policijskoj akademiji u Zemunu".

Zašto ste izabrali kik-boks?
"Privlače me borba, naleti adrenalina, ulazak u ring bez straha. Što ekstremnije, to bolje. To mi je privlačnije od pravljenja kompromisa, konzervativnosti, od neke vrste tolerancije. Za mene nema granice ni u sportu ni u životu".

Kako momci gledaju na to?
"Nisam u vezi jer nemam vremena za to, a zasad i ne vidim nikog interesantnog. Meni je važno da budem poštovana, da mi se pruži dovoljno pažnje... Moj dečko mora i da bude jači od mene, ili bar jak kao ja".


Valentina želi da brojnim odličjima doda još dva - zlatne medalja na Evropskom i Svetskom prvenstvu.

"Već u oktobru je Svetsko prvenstvo i na to takmičenje idem da osvojim zlatnu medalju. Isto tako hoću da budem i najbolja u Evropi", kaže Valentina i otkriva da će svoje telo ukrasiti novom tetovažom.


"Sa 18 godina sam istetovirala određeni simbol zbog tadašnje duge veze. A kad uradiš jednu, obavezno hoćeš još. Ja bih ih uradila pet, ali je neukusno. Spremam se da uradim jednu malu, ali značajnu, koja će predstavljati tajlandskog borca". 

2024 © - Vesti online