Subota 09.07.2011.
12:44
N. P.

Na večeri sa Vidićem

Nemanja Vidić

Stefan Savić se lepo predstavio, pa je lepo i primljen u Mančesteru. Momak, koji je sa 20 godina naprosto grunuo na najveću scenu, već je ubrao prve utiske iz Mančester Sitija, kluba koji je bio najozbiljniji i najkonkretniji u trci za crnogorskim reprezentativcem i dojučerašnjim prvotimcem Partizana.


Posle potpisivanja ugovora i zvaničnog prestavljanja, Savić je na sasvim solidnom engleskom imao intervju za klupski sajt. I, kada su odrađene sve te formalnosti, otišao je na večeru sa - svojima. U društvu je bio Nemanja Vidić, kapiten gradskog rivala Mančester Junajteda, zatim se priključio i Aleksandar Kolarov...


"Nemanja me je još jednom uverio da sam došao u pravi klub, da samo treba da nastavim da radim i igram kao do sada, a za sve ostalo nema šta da brinem", priča Stefan. 

Sestri automobil


Otišao je Savić iz Beograda, ali je u sportskom centru "Zemunelo" ostao automobil mojkovačkih tablica.

 

"E, on će sad biti u vlasništvu sestre Milice. To joj je poklon od brata. Inače, porodica je prva saznala da sam potpisao, bar malo veselja u našoj kući posle teških trenutaka koje smo preturili preko glave".

Zaista, nema šta da brine, jer je u prebogatom klubu, u kojem će mu početna nedeljna plata biti oko 25.000 funti, a onda će stalno rasti, kada prođe određeno vreme i odigra se određen broj utakmica - sve je, naravno, precizirano ugovorom između kluba i igrača.


Sutradan, Stefan se upoznao sa trenerom Manćinijem i igračima.

"Manćini mi je rekao da vrlo ozbiljno računa na mene. Usledio je trening, ali na tom, za mene prvom, nisam trenirao sa ekipom, nego samo sa Balotelijem, koji mi, i posle svih priča koje sam o njemu čuo i čitao, predstavio kao srdačan i dobar momak".


Prvi Savićevi dani u Mančesteru teku po planu uz, kaže, "milion" poziva iz Beograda, Crne Gore...

"Zovu me iz Partizana, BSK Borče, iz Crne Gore", kaže Stefan.

"Zahvaljujem se svima na pažnji, ali i za sve što su učinili za mene. U Borči sam igrao tri godine, postao crnogorski reprezentativac, a sa Partizanom igrao u Ligi šampiona. Da nije bilo svih njih, ne bi ni ja danas bio ovde, u Mančesteru".

Bekam ih čeka u Americi
Ekipa Mančester Sitija otputovala je u Ameriku, gde će u toku priprema odigrati i nekoliko atraktivnih utakmica, jednu i sa ekipom Galaksi, Dejvida Bekama. Stefan Savić će se, međutim, priključiti ekipi neki dan kasnije. Problem je u američkoj vizi, zbog koje je trebalo da dođe u Beograd, ali će ipak, posao završiti u srpskoj ambasadi u Londonu (Amerikanci nemaju diplomatsko predstavništvo u Crnoj Gori).

 

Partizanu šest miliona evra
Nema zvanične potvrde o visini transfera, ali beogradski mediji pišu da je Partizan zaradio šest miliona evra od transfera Savića, a da po dva miliona pripadaju njegovom bivšem klubu BSK i menadžeru.
Sjajno je prošao i Stefan, na godišnjem nivou zarađivaće 1.300.000 evra godišnje. I to bez bonusa i premija, s kojima suma može da naraste i do dva miliona.

2024 © - Vesti online