Petak 08.07.2011.
07:14
Press

SNS ispred DS, Tadić ispred Nikolića

Najveći politički rivali: Tomislav Nikolić i Boris Tadić
 

Osim naprednjaka i demokrata, u Skupštinu Srbije ušli bi još samo SRS (osam odsto) i DSS (šest odsto). Ispod cenzusa od pet odsto ostali bi SPS, URS i LDP, koji trenutno uživaju podršku od po četiri odsto birača, pokazuju rezultati istraživanje koje je naveo "Press".

Prema istraživanju, kada bi ove nedelje bili predsednički izbori i na njima učestvovala samo dva najjača kandidata, lideri DS i SNS Boris Tadić i Tomislav Nikolić, u drugom krugu glasanja predsednik Srbije bi ostao na toj funkciji sa podrškom 53 odsto glasača, dok bi lider naprednjaka imao 47 posto glasova.

Na izbore bi, kako se navodi, najverovatnije izašlo 67 odsto građana. Raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora podržava manje od većine, 49 odsto građana, dok se prevremenom izlasku na birališta decidirano protivi 34 odsto.

Ukoliko bi ovog vikenda bio referendum o članstvu Srbije u EU, 56 odsto građana bi glasalo "za", negativno se izjasnilo 29 odsto anketiranih, a 11 odsto ne bi izašlo na referendum.

Apsolutna većina, 64 odsto, glasalo bi protiv ulaska Srbije u NATO, dok bi članstvo u Alijansi podržalo 15 odsto ispitanika, pokazuju rezultati istraživanja "Stratedžik marketinga".

2024 © - Vesti online