Četvrtak 07.07.2011.
21:04
Srna

Dodik: Dolazimo u Srebrenicu

Milorad Dodik

"Zabrana održavanja bilo kakvog skupa, posebno obeležavanja stradanja srpskog naroda na tom području, potpuno je neprihvatljiva", rekao je Dodik.

On je dodao da niko na nivou lokalne zajednice ne može da sprečava to obeležavanje i ističe da su potpuno nesuvisle i pomalo lažne tvrdnje da je neki tužilac zatražio da se to uradi.


"Bezbednosna agencija, pre svega Policija Republike Srpske, utvrdiće valjanost tih tvrdnji, jer je ona jedina merodavna da to učini", rekao je Dodik. On je naveo da je od ministra unutrašnjih poslova Stanislava Čađe i direktora Policije RS Gojka Vasića zatražio da o tome daju svoje ocene.


"Taj skup će se sigurno održati", poručio je predsednik Srpske i ocenio da u vezi sa tom zabranom ne treba da se podiže posebna atmosfera.


U Tužilaštvu BiH danas je potvrđeno da su bezbednosne agencije procenile da bi događaj u okviru obeležavanja 19. godišnjice od srpskog stradanja u Podrinju, koji je planiran za 10. juli, mogao ugroziti bezbednosnu situaciju i imati bezbednosne implikacije uoči obeležavanja godišnjica 11. i 12. jula u Srebrenici i Bratuncu.

Direktor Kulturnog centra Amila Efendić juče je obavestila organizatore "Petrovdanskih dana" da dogovoreni sadržaji neće moći da se održe u tom objektu, jer je dobila naređenje iz opštine koja je, kako je navela, osnivač te ustanove.

2024 © - Vesti online