Četvrtak 07.07.2011.
12:26 >> 21:05h

Dik Marti ipak neće u Beograd

Dik Marti u subotu stiže u Srbiju
 

Kako je rečeno u kabinetu predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović, "nema novih informacija" povodom njene jučerašnje izjave o tome da je "Marti pozvan na zasedanje PS OEBS, ali da zbog ranije preuzetih obaveza neće doći".

Potpredsednik PS OEBS Rikardo Miljori rekao je ranije danas za RTS da će šef Komiteta Saveta Evrope za istragu o trgovini ljudskim organima doći u subotu u Beograd.

Portparol PS OEBS Nil Sajmon je rekao agenciji Beta da "ne veruje da će Marti doći u Beograd", podsetivši da je to juče saopštila i Đukić-Dejanović, domaćin jubilarnog 20. zasedanja PS OEBS.


Bilo je planirano da Marti sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem, prisustvuje raspravi i usvajanju Rezolucije koju je Srbija predložila o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji.

I Holandija podržava rezoluciju Srbije

Istovremeno, šef delegacije Holandije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a Češkun Čeruz izjavio je da će Holandija podržati rezoluciji o trgovini ljudskim organima, koju je podnela Srbija i ocenio da se radi o stravičnim zločinima kojima se mora stati na put.
 

"Potrebno je da svih 56 zemalja članica OEBS-a uputi politički signal protiv trgovine ljudskim organima. Moramo uložiti svu energiju i političku volju u borbi protiv tog oblika kriminala", rekao je Čeruz.
 

"Podržali smo ovo dodatno pitanje na sednici Parlamentarne skupštine OEBS. Trgovina organima je stravičan zločin, kojem treba stati na put", dodao je Čeruz.
 

Čeruz smatra da treba razmotriti na koji način bi borba protiv toga bila efikasna, kao i da bi konkretne akcije trebalo da budu pretočene u zakon.

2024 © - Vesti online