Četvrtak 07.07.2011.
11:11
Blic

Poskupljuju slatkiši, meso, kućna hemija...

Poskupljuje i kućna hemija
 

Proizvodi kompanije “Svislajon Takovo”, kako kažu trgovci, danas će poskupeti za tri do 20 odsto. Već u ponedeljak potrošače očekuje poskupljenje “Somboledovog” mleka i mlečnih proizvoda za jedan do pet, a kompota “hi” za 20 odsto. Mineralne vode “Voda vode” od 15. jula biće skuplje za osam odsto, a vina “Cerprometa” od 27. jula za dva odsto.

Klaničari poručuju da se zbog slabije ponude tovljenika sledeće nedelje ili najkasnije za desetak dana očekuje i poskupljenje svinjskog mesa, i to za pet do šest odsto.
 

- Kod nas kilogram buta trenutno staje 379 dinara, a sa poskupljenjem njegova cena će biti oko 400. Ako se ovakva situacija na tržištu tovljenika nastavi, u avgustu možemo očekivati znatno veće poskupljenje - kaže Žika Stevanović iz klanice “Budućnost”.
 

Jedino pojeftinjenje koje se ovih dana beleži jeste pojeftinjenje brašna. “Žitopromet Mlinpek” snizio je cene brašna za devet do 14 odsto, a “Kikindski mlin” će narednih dana sniziti cene brašna za tri odsto.
 

Dejan Pilja, direktor prodaje u kompaniji “Žitko”, kaže da se oni još nisu odlučili za sniženje cena, ali da će do pojeftinjenja svakako doći krajem jula ili početkom avgusta.
 

- Tokom žetve uvek dolazi do pada cena pšenice. Mi još nismo doneli odluku po kojoj ceni ćemo skladištiti pšenicu, ali ako ta cena bude između 16 i 18 dinara po kilogramu treba očekivati da će cene brašna već krajem jula pasti za oko 10 odsto.

2024 © - Vesti online