Četvrtak 07.07.2011.
02:16
Vestionline, Beta

Santana razdrmao Beogradsku arenu

Zapalio Arenu: Karlos Santana

Pre nego što je gitarski virtouz izašao na binu, publiku je rege ritmovima zagrevao legendarni Džimi Klif. Pokazavši da ga nisu stigle godine, Klif je ređao hit za hitom, od “Wild world“, preko “I can see celarly now“, do "Rivers of Babylon". Publika je odlično reagovala na njegov nastup, tako da se rege legenda vraćala na bis.

Usledila je kraća pauza, da bi Santana i njegov bend dvočasovni nastup započeli u 22 časa.

Santana na novoj turneji promoviše album "Guitar heaven: The greatest guitar classics of all time", tako da nije čudno što je koncert otvorio pesmom kultnog australijskog hard-rok sastava AC/DC "Back in Black", začinjenu latino ritmom i reperskim vokalom u strofama.

Potom su usledili i veliki hitovi"Black Magic Women", "Oye Como Va", "Maria Maria" i "Corazon espinada".

Kada se legendarni Karlos Santana prvi put obratio publici upitao je: “Ko je broj jedan!“, na šta je publika očekivano odgovorila: “Ti!“. Santana je, međutim, bio skroman, pa je publici odgovorio: “Novak Đoković“. Time je Nole još jednom dokazao da je nacionalni brend broj jedan jer je posle Dejvida Kaverdejla iz “Vajtsnejka“, Santana druga velika rok zvezda koja je gostovanje u Beogradu iskoristila da pozdravi najboljeg svetskog tenisera.


Uoči izvošenja pesme "Corason espinado", Santani se na bini pridružila njegova supruga Sindi Blekmen – zanosna tamnoputa bubnjarka poznata po saradnji sa Lenijem Krevicom. Kada se numera završila usledio je njen furiozan solo na bubnjevima na kojem bi joj pozavideli i najjači muški majstori ritma.

Svetlost i ljubav nastavili su da se šire Arenom - "Udahnite i usmerite vaša srca i duše ka ženama. Mi volimo da usrećujemo žene jer, kada ste vi srećne, sve je divno…kada ste nesrećne, ni Dalaj Lama, ni Papa, ni Barak Obama ne mogu da vam pomognu! Ovo je za vas", rekao je Santana i zasvirao legendarnu numeru - "Maria, Maria".

Čuveni gitarista je već doveo publiku do transa, masa u Areni zaplesala je u latino ritmovima, ne štedeći svoja grla da pozdravi majstora na bini.

Beli šešir, ispod njega brk, a ispod brka šmekerski osmeh. U sjajnom raspoloženju, Karlos Santana priveo je kraju svoj drugi nastup u Beogradu.

2021 © - Vesti online