Sreda 06.07.2011.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

"Majka Srbija" Dušanu Vidakoviću

Dušan Vidaković, osnivač kompanije "Nidda Verlag" i izdavač "Vesti"

Na osnovu Zakona o državnoj upravi i Zakona o dijaspori i Srbima u regionu, nagrade se dodeljuju se za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti ostvarivanja saradnje i jačanja veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu, rekao je za "Vesti" Vukman Krivokuća, pomoćnik ministra za dijasporu.


Laureat nagrade "Majka Srbija" postao je Dušan Vidaković iz Nemačke, osnivač kompanije "Nidda Verlag" i izdavač "Vesti".

Ovo priznanje dodeljuje se za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u oblasti odnosa matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu u humanitarnim aktivnostima, razvijanju i jačanju međusobnih veza i unapređivanju ekonomske saradnje.


Dobitnik priznanja "Vuk Karadžić" za zasluge u oblasti očuvanja srpskog jezika i ćiriličnog pisma je prota Srboljub Miletić iz Australije, dok je Predragu Vladikoviću iz Kanade dodeljena nagrada "Slobodan Jovanović" za doprinos i aktivnosti u oblasti politike kojima se afirmišu interesi Srbije i jača njen ugled u svetu, kao i Srba u dijaspori i regionu.


Laureat priznanja "Mihailo Pupin" u sferi informaciono-komunikacionih tehnologija postao je dr Branimir Simić Glavaški iz Klivlenda (SAD), a dr Maja J. Matarić iz Kalifornije (SAD) dobitnik je nagrade "Nikola Tesla" za oblast nauke i pronalazaštva.
 

Za postignute rezultate u oblasti unapređenja obrazovanja i očuvanja srpskog identiteta dr Predrag Mandić iz Mađarske nagrađen je priznanjem "Dositej Obradović", a Branko Anđić iz Argentine dobitnik je nagrade "Miloš Crnjanski" u oblasti književnog stvaralaštva, kao i slobode izražavanja u novinarstvu i publicistici.

2024 © - Vesti online