Utorak 05.07.2011.
11:14
Vestionline

Strani mediji: Spektakularan doček!

Nemački "Kiker" prenosi da je novog broja 1 na ATP listi i pobednika Vimbldona Novaka Đokovića u centru glavnog grada Srbije dočekalo "100.000 frenetičnih navijača koji su uzvikivali 'Kralj Nole'"! Isti list dodaje da se ne pamti kada je ovoliko navijača dočekalo jednog sportistu u Beogradu.

Britanski "Rojters" prenosi da je Novak Đoković u Beogradu doživeo doček kakav mu priliči - kraljevski, a da se za to pobrinulo oko 100.000 ljudi u samom centru grada.

Pobeda Đokovića na Vimbldonu i prvo mesto na ATP listi izazvalo je euforiju u Srbiji, gde se Novak smatra nacionalnim herojem i idolom mnogih mladih ljudi, javio je Frans-pres.

Mediji iz komšiluka, u Hrvatskoj pre svega, pišu o spektaklu koji se sinoć mogao videti ispred Narodne skupštine u Beogradu, gde je u nezapamćenoj atmosferi dočekan novi teniski kralj, Novak Đoković.

"Srbija se poklonila svom i novom svetskom teniskom kralju", piše na "Indeksu", dok portal "Net.hr" na naslovnoj strani piše o tome da "Đoković ovakvo ludilo nikada neće zaboraviti"!

Kraljevski prijem, karnevalska atmosfera, ushićena masa, reči su kojima su svetske agencije opisale doček najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u Beogradu.


"Nole, volimo te" i "Nole kralj" neki su od transparenata koje su nosili, uglavnom mladi ljudi, koji su u "karnevalskoj atmosferi" dočekali najboljeg srpskog tenisera, navodi se u izvještaju AFP-a.

Italijanska agencija ANSA objavila je da je oko 100.000 obožavalaca dočekalo dobitnika dvostruke titule Novaka Đokovića, proslavivši njegov povratak kući.

Italijanska agencija dodaje i da je grupa mladića sa Kosova na dočeku nosila srpsku zastavu dugu 50 metara, a da je teniski šampion dočekan uzvicima "Bravo, Novače!" i "Ti si ponos Srbije!".

ANSA navodi i da su se hiljade ljudi, pješke i automobilima, kretale ulicama Beograda i okupljale na Trgu Nikole Pašića, uz komentar da se nikada, ni za jedan sportski događaj, u ovom gradu nije okupio tako veliki broj ljudi.

Desetine hiljada fanova uzvikivalo je "Nole, Nole", pozdravljajući pobjednika Vimbldona tokom "burnog dočeka" u Beogradu, prenio je AP.

2024 © - Vesti online