Ponedeljak 04.07.2011.
22:31
Beta

Košarkaši orni za rad, reprezentacija kao porodica

Selektor Dušan Ivković ranije je pozvao 19 igrača, ali večeras nije bilo kapitena Nenada Krstića, zatim Ivana Radenovića, Milovana Rakovića, kao i Miroslava Raduljice koji je otkazao učešće zbog povrede.

Ivković je rekao da će Krstić stići ovih dana, kada završi privatne poslove, a da iz sličnih razloga nema Rakovića. Selektor je naveo da Radenović nije odlučio da li da dođe pošto je poslednje dve godine ispada sa spiska, a trenutno nema klub. Situacija sa njim trebalo bi da bude rešena do nedelje, kada ekipa odlazi na 
dvonedeljne bazične pripreme u nemački Rotenburg.

Izveštače je iznenadio i Nebojša Ilić, koji će biti tim-menadžer umesto Miroslava Berića. Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas poželeo je igračima i stručnom štabu srećan rad i rekao je da je savez finansijski konsolidovan i da je isplaćen veći deo zaostalih premija.

Ivković je kazao da će ekipa do nedelje imati samo tri košarkaška treninga, a da pre svega sledi testiranje. 

"Igrači će sutra dati krv i biće obavljeni lekarski pregledi, pošto mnogi nisu stigli ni to da urade...Atmosfera je dobra, a to je najvažnije. Stalno govorimo da imamo najmlađu ekipu i da hoćemo da je podignemo na viši nivo", rekao je Ivković.

Selektor je kazao i da će uskoro biti poznato kakva je situacija sa Nemanjom Bjelicom, koji se oporavlja od povrede, ali je dodao da neće biti naknadnih poziva.

Neizbežna tema bio je i Novak Đoković, osvajač Vimbldona i prvi teniser sveta. Ivković je rekao da njegov uspeh posebno motiviše igrače. 

U Beogradu se na početku priprema okupilo 15 od 19 pozvanih igrača, ali su svi bili željni rada i zajedničkog igranja, ali i sa velikim motivom posle prošlogodišnje eliminacije sa Svetskog prvenstva nakon sudijske greške.

"Dobro se osećam, svi smo spremni i orni za rad. Prvi deo priprema jeste najteži, ali i njemu se radujemo", kratko je, kao i uvek, rekao Novica Veličković.

Nešto je, međutim, rečitiji bio po pitanju motiva, pošto još pamti kako je reprezentacija prošle godine eliminisana u polufinalu Svetskog prvenstva pošto je primila koš iz auta u poslednjim sekundima utakmice.

"Boleo nas je dugo taj poraz, to što smo doživeli. Takvi su igrači. Ništa nam ne znači ni izvinjenje koje smo dobili posle osam meseci, to ne može da se vrati. Sada nam ostaje da se okrenemo novom EP-u i novoj epizodi", rekao je Veličković.

Priču o ambicijama najbolje je sažeo najrečitiji igrač "orlova" Savanović, pomenuvši prošlogodišnju tuču igrača Srbije protiv reprezentativaca Grčke na prijateljskoj utakmici.

"šta tu može da se kaže sada? Možemo mi super da se spremimo i onda na dan utakmice dvojica dobiju dijareju i propadne plan. Ili pobacamo neke stolice i ne možemo da igramo", rekao je uz osmeh Savanović.

Plan do Šampionata Evrope

 

Prvi deo priprema će se obaviti u Beogradu, u dvorani "Sport Eko" od 5. do 8. jula. Umesto Italije, ekipa će visinski deo priprema obaviti u Nemačkoj, u Rotenburgu, od 10. do 23. jula.

 

Prve utakmice igraće u Ljubljani, na turniru "Šest nacija", gde će, osim nas i domaćina, učestvovati reprezentacije Crne Gore, BiH, Makedonije i Hrvatske. Iz Ljubljane se 10. avgusta leti za Istanbul, a zatim i za Izmir, gde će se od 11. do 13. avgusta igrati "X Efes Pilsen Svetski kup". Nemačka nam je protivnik 11. avgusta, Ukrajina 12. i Turska 13. avgusta.

 

Iz Izmira "orlovi" lete za London, gde će 15. avgusta odraditi trening u dvorani u Olimpijskom parku. Dan kasnije počinje novi "dril", jer će u šest dana odigrati pet utakmica na londonskom turniru. Protivnici će nam u Engleskoj biti Hrvatska (16. avgust), Kina (17.08.), Velika Britanija (18.08.), Australija (20.08.) i Francuska (21.08.).

 

Drugi slobodan dan reprezentativci će dobiti 23. avgusta u Beogradu, gde će ostati do 29. avgusta, kada čarter letom lete za litvanski Šiauliai.

2024 © - Vesti online