Utorak 05.07.2011.
08:00
Beta

Porto Montenegro – luksuz na Jadranu

Većinski vlasnik marine, kanadski biznismen Piter Mank, je u prisustvu predstavnika crnogorske vlade, lokalne uprave i poslovnih partnera ponovio je sinoć obećanje da neće stati dok od Porto Montenegra, Tivta i Crne Gore ne napravi Azurnu obalu.

Luksuzni kompleks Porto Montenegro

"Ovo nije kratkoročna investicija i kratkoročan posao. Potrebni su vreme, eksperti, investitori. Potrebna je vlada koja će celim putem pružati podršku", poručio je kanadski milijarder.

Crnogorski premijer Igor Lukšić je kazao da investicija u Porto Montenegro "već sada prevazilazi planiranih 150 miliona evra" i dodao da je taj projekat posebno važan za zapošljavanje građana Tivta.

Na mestu Porto Montenegra, marine sa pratećim sadržajima, nekada je bio zavod za remont brodova, kome je posvećena sinoć predstavljena muzejska zbirka smeštena u rekonstruisanom zdanju stare austrijske pilane.

Crnogorski premijer Igor Lukšić je najavio da će vlada uskoro raspisati teneder za privatizaciju bivšeg poljoprivrednog dobra u Tivtu na kome je predviđena izgradnja golf terena, koji bi mogao biti završen do polovine 2013. godine.

2024 © - Vesti online