Nedelja 03.07.2011.
17:17
Vestionline

Đukanović se vraća na političku scenu?

Milo Đukanović i Svetozar Marović
 

Kovačević je ocenio da se radi o “borbi za učvršćivanje političke moći i kontrole nad ekonomskim monopolima od Đukanoviću odanih osoba”.

"Taj sukob postoji i vezan je za Đukanovićevo pripremanje terena za povratak na formalnu političku funkciju sa međunarodnim političkim imunitetom (moguće kandidovanje za predsednika Crne Gore ili novi premijerski mandat posle vanrednih parlamentarnih izbora)”, rekao je Kovačević agenciji MINA.

On smatra da se istovremeno očigledno sprema hapšenje jedne “krupne ribe” koja će, dodao je, doći iz frakcije Marović - Vujanović.

“Tako da se i oko toga ovih dana lome koplja. Trebalo bi proveriti da li je neko od bivših ministara nedavno napustio Crnu Goru, jer bi to dalo verovatan odgovor na pitanje - ko je sledeći na putu za (zatvor) Spuž. Mada je, takođe, moguće da u Spuž ode i još jedan gradonačelnik”, ocenio je on.

Kovačević ne veruje u mogućnost da Marović i Vujanović formiraju novu stranku.

“Ne verujem da se može ponoviti 1997. godina. Struja Marovića i Vujanovića će biti pacifikovana unutar DPS-a jer se radi o partiji koja nema nikakvu ideologiju, nego je rukovođena golim materijalnim interesima, pa je pitanje da li ova struja ima šta da ponudi svojim mogućim sledbenicima više od Đukanovića”, kazao je Kovačević.

2024 © - Vesti online