Nedelja 03.07.2011.
08:00
Sarajevo-X

Porculanski Bugati od 1,5 miliona evra

Skupoceni automobil Grand Sport "L'Or Blanc" je predstavljen nedavno u Berlinu. Elegantni četvorotočkaš opremljen porculanskim elementima je privukao pažnju zaljubljenika u automobile od kojih većina može samo da sanja da sedne u njega.

Specijalno izdanje "vejrona" je proizvedeno kako bi se obeležio početak partnerstva između kompanija "Konigliche Porzellan-Manufaktur Berlin" (KPM) i Bugati.

Ovo je prvi Bugatijev model za čiju se izradu koristio porculan, objavio je "Dejli mejl".

"Porculanac": Specijalni Bugati "vejron"

Automobil je svetsku premijeru doživeo u radionici kompanije KPM u glavnom gradu Nemačke. Njegovi dizajneri veruju da bi osnivač kompanije Etore Bugati, rođeni Italijan i naturalizovani Francuz koji je umro 1947. godine kada mu je bilo 65 godina, bio zadovoljan ovim automobilom.

"Ideja o automobilu ukrašenom porculanom je originalna, posebno kada se radi o najbržem automobilu na svetu. Bugati je spoj izvrsnih ideja, kvaliteta i estetike.

Nastavićemo da prenosimo veštine Etorea Bugatija koji je i sam voleo da eksperimentiše sa novim materijalima", rekao je dr. Stefan Brungs, direktor prodaje i marketinga kompanije Bugati.

Vlasnik kompanije KPM, Jerg Voltman, rekao je da je ideja za partnerstvo rezultat inspiracije slonovima koji su delo italijanskog skluptora Rembranta Bugatija, a koji je umro u januaru 1916. godine. "Napravili smo najbrži 'porculan' na svetu", izjavio je Voltman.

2024 © - Vesti online