Subota 02.07.2011.
16:14
Srna

Socijalisti sveta za nezavisnu istragu trgovine organima

"Ova odluka Internacionale predstavlja važnu, moralnu i političku pobedu, značajnu podršku našim naporima da, pod okriljem Saveta bezbednosti UN, pokrenemo istragu optužbi o trgovini ljudskim organima", rekao je Jeremić.

On je rekao da je Socijalistička internacionala najveća politička organizacija u svetu koja okuplja partije levice, te ocenio da bi bilo značajno kada bi i ostale političke grupacije donele jednu takvu odluku i kada bi političke stranke u Srbiji, koje pripadaju organizacijama desnice ili liberala, ovo pitanje pokrenule u tim forumima, prenose beogradski mediji.

Jeremić je naglasio da će biti nastavljen pritisak na one koji blokiraju početak istrage, precizirajući da će to biti činjeno u svim diplomatskih forumima i u svim formatima.

Zaključak kojim se podržava otvaranje sveobuhvatne, nepristrasne i nezavisne istrage navoda o trgovini organima na KiM usvojen je na Savetu Socijalističke internacionale u Atini, na predlog Demokratske stranke, čiju su delegaciju predvodili predsednik Boris Tadić i predsednik Odbora DS-a za međunarodne odnose Vuk Jeremić.

2024 © - Vesti online