Subota 02.07.2011.
13:48
Srna

NATO: Crnogorci, sredite korupciju!

Rasmusen je rekao da mu je drago da vidi da je Crna Gora napravila značajan napredak tokom prve godine Akcionog plana za članstvo (MAP).

Nema NATO-a uz kriminal i korupciju: Anders fog Rasmusen

"U Savetu NATO-a smo nedavno razgovarali o prvom crnogorskom nacionalnom programu i saveznici su veoma pozitivno prihvatili taj program. On pokazuje jasan napredak u reformama odbrane, ali i širim reformama u zemlji. Jasno je i da ima još dosta posla da se uradi. Posebno kada se radi o organizovanom kriminalu i korupciji", istakao je Rasmusen za podgoričke "Vijesti".


Prema njegovom mišljenju, još je rano govoriti o datumima za buduće članstvo, jer to, kako je rekao, uveliko zavisi od brzine reformi u Crnoj Gori.


Komentarišući optužbe da je dro vlasti Crne Gore povezan sa kriminalnim strukturama, Rasmusen je rekao da neće da se meša u to.


"Policija i pravosudni sistem treba da se bave time. Ja nisam u policiji, ali sam ovde da kažem da je iz NATO perspektive bitno da sudske vlasti u ovoj zemlji daju svoj maksimum u borbi protiv organizovanog kriminala na bilo kom nivou on bio", poručio je generalni sekretar NATO-a.

2024 © - Vesti online