Subota 02.07.2011.
00:18
Beta

"Evropo, napašćemo te kao skakavci"

Gadafi zapretio osvetom zbog NATO napada na njegovu zemlju

Gadafi je to rekao u audio-poruci emitovanoj na skupu pristalica režima okupljenih na Zelenom trgu, glavnom trgu u Tripoliju. On je kazao da, ukoliko napadi ne budu obustavljeni, Libija može da "odluči da se isto tako ponaša" i da bi Libijci mogli da se osvete.

NATO gađao Gadafija

Samo dva sata posle emitovanja Gadafijeve poruke u Tripoliju  su odjeknule tri eksplozije, a dim se podigao u oblasti objekta Bab Al Azizija, glavnog uporišta lidera Moamera Gadafija.

"Ti ljudi mogli bi da jednog dana povedu tu borbu... u Evropi, da ciljaju vaše domove, kancelarije, porodice, koji bi postali legitimne vojne mete, kao što stre vi ciljali naše domove", rekao je on.

"Ako odlučimo, možemo da krenemo na Evropu kao skakavci, kao pčele. Savetujemo vam da se povučete pre nego što doživite propast", rekao je Gadafi.

U petak je održan jedan od najvećih skupova u znak podrške vlastima u proteklih nekoliko nedelja, ocenjuje AP.

U istoj poruci, Gadafi je pobunjenike nazvao izdajicama i optužio ih za probleme s kojima je Libija suočena. Rekao je i da Libijci koji su izbegli u Tunis sada tamo rade "kao sluge".

On je pozvao svoje pristalice na "marš na zapadne planine" kako bi očistili tu oblast od oružja koje je francuska vlada dostavila pobunjenicima pre nekoliko dana. Gadafi je rekao i da "napadi NATO nisu ničemu služili".

"Nikada nećemo napustiti našu zemlju, umrećemo za nju", kazao je libijski lider dodavši da će se "borba nastaviti do pobede".

NATO je otpočeo bombardovanje Libije u martu.

2024 © - Vesti online