Petak 01.07.2011.
14:27
Vestionline

Stoner: Rosi je zbog mene prešao u Dukati

Kejsi Stoner

Stoner, koji je bio svetski prvak u "kraljevskoj klasi" u Moto GP šampionatu 2007. godine, četiri sezone je vozio za Dukati, a sa italijanskim timom ostvario je 23 pobede.

On je krajem prošle sezone prešao u Hondu, dok je Rosi posle sedam godina u Jamahi odlučio da pojača Dukati.

"Valentino je došao u Dukati samo zato što ja nisam produžio ugovor. Od mene je sve zavisilo, kada sam ja otišao oni su ga kontaktirali. Članovi tima nisu bili srećni što idem, ali oni na vrhu, a možda i neki sponzori, bili. Mislili su da će im Valentino doneti odlične rezultate", naglasio je vozač Repsol Honde.

On je priznao da je u sukob sa čelnicima Dukatija došao kada je zbog bolesti bio primoran da propusti nekoliko trka 2009. godine.

"Tokom nekoliko poslednjih godina naš odnos nije bio baš dobar. Sa ljudima na stazi, test timom, sve je bilo savršeno, ali je problema bilo sa čelnicima Dukatija. Kada sam imao zdravstvenih problema shvatio sam da nemam toliku podršku kakvu sam mislio. Imao sam probleme i oni mi nisu pomogli. Zahvalan sam im zbog prilike koju su mi pružili, ali sam očekivao i nešto nagrade zbog svog truda.

Prve dve godine sam imao punu podršku, a preostale dve imao sam samo Filipa Preciozija i njegove momke uz sebe. Mislio sam da ću završiti karijeru u Dukatiju, ali kada sam shvatio da ostanak nije moj san, pokušao sam da realizujem ono što jeste, a to je da vozim za Hondu. Sa Hondom sam mnogo opušteniji. U poređenju sa Dukatijem, Japanci više razmišljaju o trkanju, a ne o izgledu", naglasio je Australijanac. 

2024 © - Vesti online