Petak 01.07.2011.
11:24
Beta

Gist igrao dopingovan u finalu protiv Hemofarma

Džejms Gist zakucava

Crno-beli su pobedili u toj utakmici, a potom i osvojili titulu prvaka Srbije. Gist, koji je po završetku sezone napustio Partizan i prešao u turski Fenerbahče, bio je pozitivan na zabranjenu supstancu karboksi THC.

Američkom košarkašu preti kazna od opomene do dvogodišnje zabrane takmičenja.

Antidoping agencija Srbije saopštila je i da joj je prepušteno rešavanje slučaja košarkaša Dragoslava Papića, koji igra za AEL iz Limasola.

On je 19. aprila bio pozitivan na zabranjenu supstancu karboksi THC i korišćenje kokaina. Njemu preti kazna od dve godine zabrane takmičenja.

Ni Gist, ni Papić nisu tražili analizu B uzorka, navodi se u saopštenju Antidoping agencije Srbije.

KK Partizan: Iznenađeni smo Gistovim postupkom

 

"Košarkaškom klubu Partizan mt:s pored edukacije u sportskom smislu je veoma stalo da igrače usmeri na pravi sistem vrednosti. I u taj segment njihove edukacije ulaže se podjednako energije, truda i rada. Ipak igrači imaju svoje izbore i vreme u kom su najpre odgovorni sebi, a od njih se i tada očekuje ozbiljnost i pravi odnos prema svim segmentima njihovog života.

Profesionalni igrači imaju odgovornosti prema klubu u kom igraju i jasno je pravilima utvrđeno šta su njihova prava i obaveze. Prilikom potpisivanja profesionalnih ugovora, potpisuju i akte, koji ih, između ostalog, obavezuju na dvadesetčetvoročasovnu dostupnost kontrolorima Antidoping agencije Republike Srbije.

James Gist je preuzeo tu obavezu, prekršio pravila, a mi kao klub smo veoma iznenađeni njegovim postupkom. Partizan mt:s se ograđuje od takvog ponašanja, a s obzirom da je naneo veliku štetu ugledu kluba biće i adekvatno sankcionisan.

Sportisti su veliki uzor i primer mladim ljudima, a to je svakako i jedan od glavnih aspekata i ciljeva košarke, kao jednog od najpopularnijih sportova", stoji u saopštenju crno-belih.

2024 © - Vesti online