Četvrtak 30.06.2011.
22:22
24sata.hr

Ubili se jer ih je hipnotisao direktor?

Direktor pod istragom: Džordž Kenej
 

Direktor srednje škole na Floridi, Džordž Kenej, navodno je hipnoisao tri učenika, nakon čega su svi umrli. Policija je pokrenula istragu o njemu, a ispostavilo se da je hipnotisao Veslija Mek Kinlija (16), koji je dan nakon hipnoze počinio samoubistvo. Istraga o samoubistvu otkrila je kako upravnik nije hipnotisao samo njega, već i ostale učenike.

Britani Palumbo (17) je direktor hipnotisao pet meseci pre nego što se ubila, a policiji je prvo kazao kako on nema veze s hipnozom, ali je kasnije priznao da je lagao. Kenneja su povezali i sa smrću Markusa Frimena (16) koji je poginuo u automobilskoj nesreći šest dana nakon hipnoze. Direktora su u aprilu ove godine suspendovali iz škole, a policiji je kazao kako hipnoze nije radio kako bi nekome naštetio.

Prema izveštajima iz policije, direktor Kenej je hipnotisao preko 75 ljudi, među kojima su učenici i njihovi roditelji, kao i zaposleni u školi. Profesorka te škole, Linda Tornton (68) je u novembru prošle godine poginula u saobraćajnoj nesreći, a sada direktora povezuju i s njenom smrću.

Kako je Kennej objasnio, učenike je hipnotisao kako bi se lakše skoncentrisali na sportove kojima se bave. Kennej inače ima i potvrdu da je hipnotizer, a napisao je i knjigu na tu temu, piše Dejli mejl.

2024 © - Vesti online