Petak 01.07.2011.
10:02
Vestionline

Uhapšen predsednik FK Birmingema

Prao lovu preko kluba - Karson Jeong, vlasnik Birmingema

Karson Jeong, koji je kupio Birmingem pre dve godine za 131 milion dolara, osumnjičen je da je u periodu od 2001. do 2007. godine u bankama deponovao novac sumnjivog porekla.

Vlasnik Birmingema je pušten uz kauciju, ali mu je sud naložio da preda putne isprave i zabranjen mu je izlazak iz Hong Konga, dok lokalna policija nije želela da saopšti detalje hapšenja 51-godišnjeg biznismena. 

Predsednik Birmingema Piter Penu izjavio je u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu kluba, da je Jeung "pomagao policiji u istrazi povodom izvesne kriminalne aktivnosti". Kako je navedeno, službenici biroa za narkotike pretresli su dve lokacije i zaplenili određena dokumenta.

Jeong je inače, pre nego sto je kupio Birmingem, bio malo poznati hongkonški biznismen čije je prethodni angažman u fudbalu bio vezan za njegovo mesto predsednika kluba Hong Kong Rendžersa u sezoni 2005/06. Zanimljivio je da je Jeong ranije radio i kao frizer, a ulagao je ovac i u kasino u Makau, a deonice je imao i u hongkonškim novinama.

Inače, član kluba iz Birmingema i srpski reprezentativac Nikola Žigić, sasvim sigurno će napustiti ovaj engleski tim, jer su njegovi čelnici nekoliko puta ponovili da nemaju budžet za platu visokog centarfora, koji će karijeru najverovatnije nastaviti u španskom Rasing Santanderu.

2024 © - Vesti online