Utorak 15.12.2009.
09:34
Vestionline

Karadžić: Antićeva plata je samo "tehnički detalj"

Prema nezvaničnim informacijama, Antić će prema novom ugovoru zarađivati 1,2 miliona evra godišnje, a "Novosti" su u današnjem broju objavile tekst u kome se pitaju da li je to možda previše. Karadžić, međutim, podseća da je, zahvaljujući rezultatima koje je reprezentacija postigla pod Antićevim vođstvom, budžet FSS utrostručen.

"Dok sam ja predsednik Fudbalskog saveza Srbije, želim da reprezentaciju predvodi naš najbolji trener! Za mene, najbolji je Radomir Antić, on će biti selektor, sve ostalo su tehnički detalji. Ono što javnost mora da zna je da je FSS pre dolaska Antića imao tri puta manji budžet, otud su bila i manja primanja. Uz njegov rad, odlične igre fudbalera, sponzore, naš budžet se trostruko uvećao. Novi ugovor biće sastavljen iz dva dela, u jednom je plata, u drugom premije", objasnio je Karadžić.

Prvi čovek FSS-a najavio je da će do petka novi ugovor između Saveza i Antića biti prezentovan javnosti.

"Tokom sedmice imamo sednice upravnih organa, na kojima će da bude predložen i razmršen ceo koncept ugovora, a očekujem da bude do petka i prezentiran javnosti, kada ćemo moći da vam damo odgovore na sva pitanja. Znamo da je publika znatiželjna, ima pravo da pita, ali stvorila se poslednjih dana atmosfera da je najvažnija stvar u savezu novi ugovor sa Antićem, koji su svi priželjkivali da potpišemo, a plasman na SP, žreb, pripreme, sve je to palo u drugi plan", izjavio je Karadžić.

Poslednjih dana, posle nekoliko komentara Antića "pitajte Karadžića, on sve zna", ponovo se otvorila polemika oko toga kakvi odnosi vladaju u "kući fudbala", da li postoji tenzija na relaciji predsednik - selektor.

"To me ljudi stalno zapitkuju u poslednje vreme, ne znam zbog čega. Nije Antić ljut, nikakve tenzije ne postoje, imamo potpuno korektnu saradnju", poručio je Karadžić.

Selektor Antić zamerio je čelnicima FSS što su zakazali prijateljski meč sa Alžirom bez njegovog pristanka. Karadžić, međutim, tvrdi da je je afrička selekcija samo jedan od potencijalnih rivala.

"Imamo više opcija za protivnika u martu, a Alžir je samo jedna, i to manje verovatna. Tu je i Meksiko, ali i nekoliko drugih selekcija. Do 15. januara imamo dovoljno vremena da izaberemo najbolju varijantu", rekao je Karadžić.
 

2024 © - Vesti online