Četvrtak 30.06.2011.
11:27
Srna

Počeo politički obračun Marovića i Đukanovića

"Milo, pusti mi brata, pa da se raziđemo k'o ljudi" - Svetozar Marović i Milo Đukanović

Prema informacijama "Vijesti", pismo Đukanoviću stiglo je pretprošlog četvrtka, ali još nije poznat konkretan povod za njegovo slanje.

Mogućnost koja se pominje u neformalnim razgovorima je da je Marović imao informacije da se u Budvi spremaju nova hapšenja, pošto su već šest meseci u zatvoru bili njegov brat Dragan, bivši gradonačelnik Rajko Kuljača i Đorđije Pinjatić.

Nekoliko dana pošto je pismo stiglo do Đukanovića, sa čim su odmah bili upoznati ostali potpredsednici partije, u DPS-u je prostrujala priča da je Marović dostavio kovertiranu ostavku. 

Međutim, prema tumačenju sagovornika "Vijesti" iz Đukanovićevog okruženja, reč je o pismu u kojem Marović sebi svojstvenim rečnikom upozorava Đukanovića da bi mogao napustiti DPS i početi politički rat protiv njega ako nastavi da ga ugrožava.

Izvori lista iz Marovićevog okruženja tvrde da je od prvog dan za hapšenje aktera afere Zavala krivio Đukanovića, a da je sada posle početne taktike da pokaže lojalnost i tako pokuša da brata, Kuljaču i Pinjatića izvede iz protivora, sve više skloniji ulasku u bitku sa čovjekom kojeg je u govoto svakom intervjuu nazvao prijatelji.

2024 © - Vesti online