Četvrtak 30.06.2011.
12:35
Beta

Sestre umrle u istom satu, ali na različitim mestima

I na onaj svet zajedno

Sestre su preminule prekjuče. Gorgina je preminula u svojoj kući u Pranjanima, a Slavka u bolnici u Gornjem Milanovcu, gde se lečila.

Kako je izjavila Gorginina kćerka Dušanka njena majka je juče sahranjena, jer je prva preminula, a danas će i njena tetka jer je umrla sat kasnije. Njihovi grobovi su u Pranjanima na udaljenosti od desetak metara.

Slučaj takozvane istovremene smrti braće i sestara najčešće se dešava kod jednojajčanih blizanaca, za koje se veruje da poseduju neuobičajenu vrstu povezanosti. Tako je zabeležen slučaj smrti franjevaca sa Floride Juliana i Adriana Reistera, jednojajčanih blizanaca, kojima je srce stalo u razmaku od nekoliko sati. Od rođenja pa do kraja sve u životu radili su zajedno.  

Sličan slučaj istovremene smrti dogodio se početkom godine u Velikoj Britaniji. Dok je muž bio na putu ka bolnici zbog srčanog udara, njegova žena je umrla kraj telefona, pokušavajući da stupi u kontakt sa ćerkom. Muž nije stigao živ u bolnicu.

Zajednički odlazak na "onaj svet" zabeležen je prošle godine i u Sisku kada su u svom stanu pronađni mrtvi supružnici Katica i Zlatko. Pretpostavlja se da je prvo preminula Katica, a od tuge i šoka za njom i suprug. Policija je izvestila da je "radio tiho svirao, moblni telefon bio na punjenju, a na stolu su bile podeljene karte".

Stari ljudi, izgleda, imaju posebnu povezanost sa svojim najbližma, pa su tako braća iz Beograda Ivan (84) i Zoran (86) pokušala zajedno da se ubiju presekavši vene, s tim što je stariji u poslednjem trenutku spasen.   

2024 © - Vesti online