Četvrtak 30.06.2011.
08:23
Vestionline

''Visoki predstavnik smetnja na putu ka EU''

On je, u razgovoru sa komesarom za ljudska prava Saveta Evrope Tomasom Hamarbergom, rekao da u BiH i dalje postoji visoki predstavnik koji ima velika ovlašćenja, što je, prema njegovoj oceni, u suprotnosti sa demokratskim pravcima kojima se BiH kreće.

To nas samo koči: Nebojša Radmanović

Institucija visokog predstavnika, kako je kazao Radmanović, predstavlja smetnju daljem razvoju zemlje i njenom evropskom putu, saopšteno je danas iz Predsedništva BiH.

Radmanović je sa Hamarbergom, drugog dana posete Strazburu, razgovarao i o usklađivanju Ustava BiH sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

On je naglasio da se u BiH svi slažu da je to potrebno učiniti što pre, ali da postoje različita viđenja na koji način to treba izvršiti.

Tokom susreta bilo je reči i o povratku izbeglih i raseljenih lica, te postojanju kolektivnih centara u BiH a zajednički je konstatovano da je potrebno učiniti dodatne napore da se nađu prihvatljiva rešenja za njihovo zatvaranje.

Govoreći o statusu Roma u BiH, Hamarberg je izrazio zadovoljstvo što BiH nije podlegla pritisku da se Romi proteraju iz BiH na Kosovo, saopštilo je Predsedništvo BiH.

2024 © - Vesti online