Četvrtak 30.06.2011.
00:14

"Vujanoviću, hoćeš srpsku ili crnogorsku crkvu?"

Na njemu je odluka: Filip Vujanović
 

Tvrdnjom da bi anticrnogorstvo u Srbiji bilo tragedija, Vujanović pokazuje kao da živi na drugoj planeti, a konačno je sazrelo vreme da se vrati u okrilje svoje majke Crne Gore, koje kao da nije svestan, navodi se u saopštenju CPC, koje prenose "Vijesti".
 

Komentarišući Vujanovićev intervju Večernjim novostima, CPC ističe da je predsednik “poznat po privrženosti Srbiji, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Srbima i srpstvu više nego svojoj državi i crnogorskom narodu”.
 

U saopštenju CPC se ističe da mitropolit Amfilohije i predsednik Srbije Boris Tadić pernamentno podstiču i vode intenzivnu negatorsku kampanju i misiju protiv Crne Gore, CPC i Crnogoraca, u čemu im Vujanović predano asistira.
 

“U tom kontekstu Vujanović promoviše srpski paternalizam prema Crnoj Gori tvrdnjom da Srbija mora da nam bude najblliža, a to ne argumentuje nijednim nepobitnim, niti bilo kakvim dokazom", saopštila je CPC.
 

Crnogorska crkva na kraju poručuje Vujanoviću da mora da se izjasni za koju je crkvu.
 

“Da li je za CPC ili SPC, jer Pravoslavna crkva kao treća politička alternativa nije moguća između sučeljenih misija i ideja ovih crkava”, poručili su Vujanoviću iz CPC.

2024 © - Vesti online