Sreda 29.06.2011.
22:41
Vestionline

Ponovo haos na ulicama Kaira

Egipatsko ministarstvo zdravlja je saopštilo da je povređeno 1.036 ljudi, od kojih su najmanje 40 policajci, naveo je Rojters.

Sukobi su izbili kada su se porodice demonstranata ubijenih u masovnim protestima, u kojima je u februaru s vlasti zbačen predsednik Hosni Mubarak, sinoć okupile u predgrađu Kaira da odaju poštu poginulima.

Porodice drugih poginulih došle su da se žale zbog toga što imena njihovih poginulih rođaka nisu pomenuta na toj ceremoniji, posle čega je došlo do sukoba koji su se preneli na centralni kairski trg Tahrir i ministarstvo unutrašnjih poslova, saopštili su egipatski zvaničnici.

Ovo su najteži sukobi u proteklih nekoliko sedmica na trgu Tahrir, koji je bio epicentar narodnog revolta u kome je Mubarak 11. februara zbačen s vlasti.

Jutros kada je svanulo, mladići, od kojih su mnogi bili nagi do pojasa, i dalje su gađali policiju kamenicama, preneo je Rojters.

Posle podne na trgu Tahrir se nalazilo osam vozila hitne pomoći, a policija je napustila trg. Višse desetina mladića, sa košuljama vezanim oko glave, nisu dozvoljavali vozilima da uđu na trg, i dalje bacajući kamenice.

2024 © - Vesti online