Sreda 29.06.2011.
22:17
Vestionline

I Srbija traži izručenje Paravinje

Kome će biti izručen Dragan Paravinja?
 

Ministarstvo pravde će najkasnije u ponedeljak podneti zahtev za izručenje Dragana Paravinje Srbiji, navodi se u saopštenju.


Podseća se da je Okružni sud u Sremskoj Mitrovici osudio Paravinju na četiri godine i šest meseci zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Ministarstvo pravde Srbije navodi i da će se saglasiti "da u skladu sa evropskim konvencijama Paravinja bude izručen zemlji u kojoj je počinio teže krivično delo".

Paravinja, državljanin Hrvatske i Srbije je u zatvoru u Istočnom Sarajevu gde očekuje odluku suda u Sokocu hoće li biti optužen u BiH za tamo počinjena nedela, ili će biti izručen Hrvatskoj ili Srbiji, koje ga traže zbog silovanja.

Interpol Zagreb je raspisao međunarodnu poternicu za Paravinjom radi dovršenja postupka zbog sumnje da je izvršio krivično delo pokušaja silovanja u junu prošle godine, navodi srpsko ministarstvo.

Policija Republike Srpske je 26. juna uhapsila Paravinju, nakon višednevne potrage za njim, u Donjim Srđevićima, širem rejonu Srpca a on je potom priznao da je ubio Antoniju Bilić (17) iz Drniša u Hrvatskoj.

2024 © - Vesti online