Sreda 29.06.2011.
20:48
Danas

Dačić: Zaustaviti hajku na bogate

Dačić:Pitanje tajkuna iz marketinških razloga

"Ne bi trebalo sprovoditi hajku na sve ljude koji su bogati jer kod nas gotovo da više i ne postoji društvena i državna svojina. Sve to, svakako, nije ni dobra poruka za strane investitore, aktuelne i potencijalne", upozorio je Dačić u intervjuu za Danas.


Dačić, koji je i predsednik Socijalističke partije izjavio je da se pitanje tajkuna stavlja u prvi plan iz nečijih marketinških razloga. On je istakao je da svaki čovek bez obzira da li je bogat ili siromašan podleže zakonima Srbije i da će biti kažnjen svako ko krši zakon.
 

Upitan da li je o spornim privatizacijama razgovarao s predsednikom Srbije i Demokratske stranke Borisom Tadićem, Dačić je rekao da nije, ali je podsetio da je ispitivanje spornih privatizacija bila programska orijentacija SPS-a.

"Mislim da slučajevi spornih privatizacija nisu razrešeni ne zato što to nije hteo SPS ili DS već su vreme i realnost doveli do toga da su mnoge privatizacije već revidirane", rekao je Dačić.

On je ukazao da je u Srbiji poništeno više od trećine privatizacija zbog toga što mnogi koji su kupili preduzeća nisu ispunjavali obaveze i zato što su, kako kaže, ostavili radnike na ulici.

"Interes je države da se izvrši uvid u sve privatizacije kako bi se pronašao model koji bi bio najbolji za Srbiju", rekao je Dačić i dodao da je do sada postojao model koji je dobar samo za jednu stranu, odnosno za one koji žele nešto jeftino da kupe.

2024 © - Vesti online