Četvrtak 30.06.2011.
07:23
Beta

Može li se u Grčku na letovanje?

Turistima se ne preporučuje da odlaze u centar Atine i Soluna

"Grčki sindikat je pre par meseci najavio štrajk, pa smo se pripremili i nemamo loše iskustvo u prethodna dva dana štrajka. Nemamo zabeležen slučaj da je bilo koji putnik čekao na granici duže od sat vremena", kazao je Vlaho.

On je naveo da je jutros u Grčku bez problema ušlo pet autobusa srpskih turističkih agencija članica YUTA, koji su granicu prešli za 15 minuta.

Vlaho je preporučio da se u Grčku putuje preko graničnog prelaza putem kod Evzonija, koji je najprohodniji i nalazi se na glavnom putu ka Solunu, kao i putem preko Dorjana i Bitolja.

Prema njegovim rečima, turisti iz Srbije nisu otkazali nijedan aranžman za Grčku, a oni koji su tamo već bili ili još uvek borave nemaju nikakvih problema. Ipak, Vlaho preporučuju turistima da u vreme štrajka izbegavaju centar Soluna i Atine.

U turističkoj agenciji Argus Turs rečeno je da su autobusi te agencije koji su juče otišli u nekoliko mesta u Grčkoj, danas stigli po planu i bez problema. Autobusi su upućeni na granične prelaze u zavisnosti od destinacije u Grčkoj, odnosno na bugarsku granicu i granicu kod Bitolja, i putnici su bez problema stigli u predviđeno vreme, a put je dobar, preko Bugarske čak i nešto kraći, rečeno je u toj agenciji.

U Grčkoj je juče počeo generalni štrajk protiv predloženih reformi rada i penzijskog sistema, zbog čega ne rade javne službe, saobraćaj je otežan, a bolnice primaju samo hitne slučajeve. Danas u ponoć najavljen je završetak štrajka.

Član UO YUTA Saša Zarić rekao je da se u odnosu na početak sezone postepeno
povećava interesovanje građana Srbije za letnji odmor u Egiptu i Tunisu, kao i da oni koji su se vratili iz tih zemalja nisu imali nikakvih problema.

"Zbog viznih olakšica povećano je interesovanje za Italiju i Španiju, posebno Majorku, gde se može letovati po približnim cenama kao u Grčkoj. Povećano je interesovanje i za Hrvatsku", dodao je Zarić.

Predstavnici YUTA su se složili da je ove godine u odnosu na prethodnu povećano interesovanje srpskih turista za letnje aranžmane i izrazili zadovoljstvo dosadašnjim uspehom ove sezone.

2024 © - Vesti online