Sreda 29.06.2011.
21:14
Beta

Italijani prave traktore u Srbiji

"Goldonijev" traktorčić uskoro će izaći iz rakovičke hale

Sporazum su u Gradskoj skupštini Beograda potpisali su generalni direktor te italijanske kompanije Andrea Goldoni, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Kako je rekao Ćirić Goldoni, koji planira da proizvodi kutivatore i traktore u Srbiji, će u narednih mesec i po dana kupiti "Dvadeset prvi maj", a početak proizvodnje je planiran za kraj ove ili početak naredne godine.

"Rakovica, koja je centar industrije Beograda, je u poslednjih 20 godina industrijski uništena i od fabrika koje su zapošljavale na hiljade ljudi sada samo nekoliko fabrika radi", naveo je on i dodao da će "Goldoni" sa pokretanjem investicionog ciklusa odmah krenuti u rekonstrukciju hala i dovođenje novih mašina.

Prema njegovim rečima ta investičija je preokret za sve ono što se u tom delu Beograda dešavalo na polju industrije i "činjenica je da će 400 ljudi, uglavnom mladih, imati priliku da se zaposli".

Gradonačelnik Beograda je istakao da fabrika "Dvadeset prvi maj" sada ima 42 zaposlena, i da je dokaz važnosti investicije "Goldonija" plan da u toj rakovačkoj fabrici zaposli 400 ljudi.

"Važno je da taj deo Beograda opet počne da funkcioniše", kazao je Đilas i izrazio nadu da će to biti dobra prilika da se i ostale strane kompanije privuku da investiraju u toj oblasti u Srbiji.

Kako je naveo, za njega kao gradonačelnika je važno da investicije stižu u celu Srbiju i da pored razvoja Beograda treba da se razvijaju i ostali delovi Srbije.

"Za Srbiju je danas najveći patriotski čin kada neko dođe, zaposli naše ljude, da im normalne plate i počne da izvozi", rekao je Đilas.

Generalni direktor "Goldonija" Andrea Goldoni istakao je da ta kompanija sa tradicijom od 80 godina prvi put investira na srpsko tržište.

"Srbija je za nas bitan strateški partner zbog sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom", rekao je on.

Kompanija zapošaljava 400 radnika, proizvodi 13.000 mašina godišnje na industrijskom pogonu od 130.000 metara kvadratnih.

2024 © - Vesti online