Sreda 29.06.2011.
02:51
B92

Mrkonjić ktitor knjige o Slobi

Ktitor: Milutin Mrkonjić
 

Skupu su prisustvovali i predstavnici Srpske radikalne stranke, kao i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić. Objavljivanje zbirku tekstova brojnih ličnosti o Miloševiću pomogao je, kako se navodi, "u spomen drugu i prijatelju Slobodanu Miloševiću, inženjer Milutin Mrkonjić".


"Milošević je branio Srbiju u Hagu. Kao Miloš i Lazar, i Milošević je dao glavu za Srbiju", rekao je predsednik Udruženja Sloboda Uroš Šuvaković, navodeći da su "bestijalne vlasti kidnapovale" Miloševića.


Na skupu je pročitano pismo haškog optuženika, predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji je poručio da su "haške Bordžije ubile Miloševića, ali da njegova borba protiv novog svetskog poretka nije bila uzaludna" jer su se "pojavili obrisi slobodnog, multipolarnog sveta".


Sa skupa u Sava centru, kojem je prisustvovalo oko 200 Miloševićevih pristalica, pročitan je proglas u kojem se kaže da je izručenje Miloševića bio "izdajnički čin" i traži obustavljanje "političkog progona" i "montiranih sudskih procesa" protiv njegove porodice, za koju se traži bezbedan povratak u zemlju.

2024 © - Vesti online