Utorak 28.06.2011.
21:47
Vestionline

Sindikat Luke traži platu od 1.000 evra

"To je prosečan nivo plata po radniku koliko je gradonačalnik Beograda Dragan Đilas rekao da plaća zaposlene (u firmi u kojoj je manjinski vlasnik)", navodi se u saopštenju sindikata koje je medijima poslala Luka "Beograd".

Luka Beograd

Kako se ističe, Sindikat Luke "Beograd", kao reprezentativan sindikat u preduzeću i kao član Saveza samostalnih sindikata Srbije, smatra da je do sada korektno sarađivao sa menadžmentom te luke i ističe da je poslodavac poštovao kolektivni ugovor.

Beogradski biznismen Milan Beko, vlasnik Vorldfina, juče je saopštio da će Gradu Beogradu prodati svoje akcije u Luci "Beograd", ali po ceni po kojoj je kupio uvećanoj za kamatu koju država plaća stranim bankama kada se kod njih zadužuje.

Beko se povlači iz Srbije

 

Milan Beko, jedan od najbogatijih domaćih biznismena, odlučio je da proda vlasništvo u svojim firmama u Srbiji i u roku od tri meseca potpuno se povuče iz poslovanja u zemlji, navode beogradski mediji.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prethodno je rekao je Grad spreman da od vlasnika kupi Luku Beograd po ceni po kojoj je privatizovana, što je oko 40 miliona evra. On je za Ekonomist magazim rekao da je prosečna plata u firmi u kojoj je manjinski vlasnik 1.000 evra.

Posle toga Udruženje akcionara Luke "Beograd" saopštilo je da očekuje da će Grad Beograd, ako namerava da preuzme Luku Beograd, ponuditi i otkup njihovih akcija.

Beko je ranije izjavio da je spreman da Gradu Beogradu proda svoje akcije, ali po ceni po kojoj je kupio uvećanoj za kamatu koju država plaća stranim bankama kada se kod njih zadužuje.

Luka "Beograd" se spori s Gradom Beogradom oko prava na korišćenje zemljišta. Nedavno je Viši sud privremenom merom zabranio Luci da raspolaže spornim zemljištem od oko 100 hektara.


Milan Beko je preko Vorldfina 2005. godine kupio 93 odsto akcija Luke za oko 40 miliona evra, ali je potvrdio da nije jedini vlasnik tog preduzeća. Mediji spekulišu da je suvlasnik Luke Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga.

2024 © - Vesti online