Ponedeljak 14.12.2009.
17:17
Tanjug

Dragutinović: Poštovaćemo Ustav Srbije

Dragutinović je novinarima u parlamentu kazala da će pogledati predložene amandmane među kojima i amandman Saveza vojvođanskih Mađara i podvukla da će ustav da bude ispoštovan i da će budžet Vojvodine biti sedam odsto budžeta Srbije.

Ministarka finansija Diana Dragutinović obećala poštovanje Ustava Srbije

Ministarka je odgovarajući na pitanja kazala da je važno da Vojvodina dobije sedam odsto budžeta Srbije, "a da li su to privatizaciona sredstva, kreditne ili poreske pare mislim da nije bitno".

Ona je kazala da sedam odsto uključuje prenos nadležnosti i ukazala da smisao svake decentralizacije nije da na kraju bude veća javna potrošnja, veći izdaci i nove obaveze, već da budu najviše isti ili niži.

Poslanik Balint Pastor izjavio je u ponedeljak da će podneti amandman u vezi sredstava za finansiranje rashoda AP Vojvodine i da očekuje razgovore sa predstavnicima Ministarstva finansija.

Balintu Pstoru se ne dopada sadašnji predlog budžeta

"Vojvodina ima ustavnu obavezu da tri sedmine od sedam odsto koristi za finansiranje glavnih rashoda što ovim predlogom budžeta nije moguće bez obzira što je samo formalno ispoštovan Ustav kada je Vojvodini dodeljeno sedam odsto", rekao je Pastor novinarima u parlamentu.
2024 © - Vesti online