Utorak 28.06.2011.
12:52
Vestionline

Bruka: Zamenili pokojnika sa nepoznatim čovekom

Nezapamćena greška otkrivena je kada je rodbina jednog od pokojnika u kapeli na novosadskom Novom groblju, poželila da svog rođaka vidi zadnji put. Rodbina preminulog bila je zblanuta kada je u mrtvačkom sanduku umesto svog rođaka videla lice potpuno im nepoznatog čoveka.

Kasnije se utvrdilo da je njihov rođak "otišao" na groblje u Čenej, dvadesetak kilometara severno od Novog Sada, dok je iz obrnutog smjera na Novo groblje stigao pogrešan pokojnik.

Kada su otvorili kovčeg, rodbina je imala šta da vidi

Dilemu ko je zapravo u kovčegu na novosadskom groblju razrešio je lekar koji je lečio pokojnika i koji je konačno potvrdio da to nije "pravi" i da je došlo do zamene preminulih ljudi.

Posle saznanja o zameni pokojnika hitno je obaveštena policija u Čeneju, koja je na zaprepašćenje pogrebne povorke zaustavila sahranu na tamošnjem groblju i objasnila da sahranjuju pogrešnog pokojnika - prenosi novosadski "Dnevnik" .

Tela pokojnika su konačno zamenjena, a "pravi" pokojnici su se posle puno peripetija konačno našli u svom pravom, zadnjem počivalištu. Direktor Kliničkog centra Dragan Drašković rekao je da se ovakav skandal nije desio u istoriji te renomirane zdravstvene ustanove, kao i da su dva zaposlna suspendovana, te da se protiv njih vodi disciplinski postupak.

Oba pokojnika umrla su pre nekoliko dana i to u razmaku od samo šest časova, a potom su njihova tela prenesena na Institut za sudsku medicinu, gde je nad njima izvršena obdukcija.

Prilikom stavljanja u kovčege, posle obavljene obdukcije zaposleni koji su zaduženi za taj deo posla zamenili su njihova tela, što je dovelo i do zamene njihovih imena.

2024 © - Vesti online