Utorak 28.06.2011.
12:52 >> 17:15h
Beta

Prekinuta potraga za Antonijom

Potraga za telom Antonije Bilić i dalje bez uspeha

Na terenu je oko 130 pripadnika interventne policije iz više policijskih uprava u Hrvatskoj, kriminalisti, ronioci, vatrogasci i pripadnici gorske službe spasavanja.

U potragu su se, kako javljaju lokalni mediji, uključili i slovenački vojnici koji su jutros došli na mesto pretrage i doneli poseban uređaj koji se koristi pri traganju za nestalima u snežnim lavinama. Taj uređaj trebalo bi da posluži za pretragu Krke i jezera Brljane prema hidocentrali.

U potrazi za maloletnom Antonijom Bilić juče je, bez rezultata, pretraživan teren od Oklaja prema Kistanjama, kao i gornji tok Krke, odnosno mesto koje je osumnjičeni za njeno ubistvo Dragan Paravinja naveo kao lokaciju na koju je odbacio telo.

Županijsko državno tužilaštvo u Šibeniku zatražilo je istragu protiv Paravinje zbog sumnje da je ubio 17-ogodišnju Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja.

U saopštenju objavljenom na interent stranicama tužilaštva navodi se da se traži pokretanje istrage protiv Paravinje zbog krivičnog dela teškog ubistva i silovanja u pokušaju. Za teško ubistvo u Hrvatskoj je propisana zatvorska kazna od najmanje 10 godina.

Hrvatski zvaničnici očekuju da Paravinja bude izručen Hrvatskoj pošto je reč o teškom ubistvu.

Srbija spremna da ustupi optuženog Hrvatskoj

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je juče da će tražiti od BiH izručenje Paravinje, osuđenog u Srbiji zbog silovanja, ali da će pristati da bude izručen Hrvatskoj jer se tereti za ubistvo, odnosno teže krivično delo.

Dragan Paravinja uhapšen je pre dva dana u Republici Srpskoj, gde se krio četiri dana, a istražiteljima je priznao da je ubio maloletnu Antoniju. Trenutno se nalazi u zatvoru u Istočnom Sarajevu.

Osnovni sud Sokolac na osnovu centralne poternice odredio mu je pritvor zbog silovanja koje je na tom području počinio 2005. godine. Za Paravinjom je i u Srbiji raspisana poternica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravosnažno je osuđen na 4,5 godine zatvora.

On je državljanin Hrvatske i Srbije, ali ne i BiH.

2024 © - Vesti online