Sreda 29.06.2011.
08:00
S media

U krevet sa šminkom na licu - horor za kožu

Obavezno skidajte šminku pred spavanje
 

Anketa nedavno sprovedena među ženama u Britaniji pokazala je da većina ispitanih dama spava sa šminkom. Četvrtina je priznala da bar tri večeri u toku nedelje ne očisti lice pre spavanja. Glavni razlog za to je strah da će ih partneri smatrati ružnim ako ih vide nedoterane, piše “Dejli mejl”.

Čak 16 odsto ispitanih dama kaže da, se bez šminke ne oseća lepo i privlačno i da je nikada ne skida, pa čak ni noću, a dve trećine žena priznaje da bez šminke ne može ni minuta na početku nove veze.

Iako sve dame žele da se probude sveže i lepe kao u holivudskim filmovima trebalo bi da imaju na umu da će ih to koštati zdravlja kože.


Šminka obavezno treba da se skine pre spavanja i da se lice opere čistom mlakom vodom, naročito ako ste skloni zatvaranju pora savetuje Suzan Majo, dermatolog u Kadogan klinici u Londonu.

Neke kozmetičke kompanije su se dosetile kako da zarade i pomognu damama sa nedostatkom samopouzdanja pa su napravile puder koji se koristi noću. On kako proizvođači tvrde, ne šteti koži već je oporavlja.

2024 © - Vesti online