Ponedeljak 27.06.2011.
16:13
Vestionline

Voiznijacki i sestre Vilijams ispale sa Vimbldona

Ubedljiva - Marija Šarapova

Marija Šarapova je kao peti nosilac savladala 20, Šuai Peng iz Kine sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2 pa će se u četvrtfinalu sastati sa pobednicom susreta u kome najbolja teniserka sveta Karolina Voznijacki igra protiv 24. nosioca, Slovakinje Dominike Cibulkove.

Viktorija Azarenka je kao četvrti nosilac sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2 preslišala Nađu Petrovu, pa će se za plasman u polufinale nadmetati sa boljom iz meča u kome igraju Austrijanka Tamara Pašek i Ksenija Pervak iz Rusije.

Nadigrala Serenu - Marion "servis" Bartoli

Jedno od iznenađenje dana priredila je Francuskinja Marion Bartoli koja je eliminisala Amerikanku Serenu Vilijams rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:6 (8-6).

Marion Bartoli je 2007. godine izgubila u finalu Vimbldona od Venus Vilijams. Ona će u četvrtfinalu igrati protiv Sabine Lisicki.

Odvalila Venus - Cvetana Pironkova

Šlag na tortu na današnjem izdanju Vimbldona jeste prvi podvig u karijeri i pobeda Cvetane Pironkove nad Venus Vlijams i to ubedljivo sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Da iznenađenja bude malo više pobirnula se Dominika Cibulkova koja je pobedila prvu teniserku sveta Karolinu Voznijacki sa 2:1. Iako je Dankinja dobila prvi set sa 6:1, u drugom je Cibulkova preokenula u taj-brejku, da bi treći i odlučujući set završila u svoju korist rezultatom 7:5. 

Ana Ivanović i Andrea Petković eliminisane u dublu

 

Srpska teniserka Ana Ivanović i Nemica Andrea Petković završile su danas učešće na Vimbldonu, pošto su u drugom kolu parova poražene od Nađe Petrove iz Rusije i Anastazije Rodionove iz Australije, sa 2:1 u setovma (3:6, 6:3, 1:6).

 

Rival Ruskinje i Australijanke u borbi za četvrtfinale biće Vera Duševina i Ekaterina Makarova iz Rusije.

 

Ivanovićeva je prethodno poražena u 3. kolu pojedinačne konkurencije, od Petre Četkovske iz Češke, dok je Petkovićeva eliminisana u istoj rundi, od Ksenije Pervak iz Rusije.

2024 © - Vesti online