Utorak 28.06.2011.
08:00
S media

Krompir vraća boju sedim vlasima

Koristite prirodne "preparate" za negu licu
 

- Breskve i šećer su odlična kombinacija za piling. Breskve su pune hranljivih materija i utiču na ten i čistoću lica. Čak će i mitiseri sa kojima većina žena vodi rat nestati nakon ovog prirodnog pilinga. Za breskve je poznato i da revitalizuju i hidriraju kožu, a kora od breskve je veoma zdrava, povećava imuni sistem, uklanja toksine iz tela, kožu održava zdravom - kaže kozmetičarka Martina Rajić za Blic.

Predstavljamo vam još nekoliko njenih preporuka:

Banane - Banane su super za kožu. One sadrže kalijum i antioksidante koji kožu održavaju mekom i glatkom, a čak se preporučuje i trljanje ujeda od komaraca bananom jer ona može da ublaži svrab - rekla je Martina.

Papaja - Ako razmišljate o brzom pedikiru, najbolji je sa papajom jer ona ublažava ispucale pete i uklanja mrtve ćelije sa stopala. Jeste da je taj način mnogo poznatiji u inostranstvu nego kod nas, ali papaja je jako dobra i kao piling maska na lice. Treba je dobro utrljati na kožu lica i ostaviti pet minuta. Nakon toga sprati samo vodom i odmah ćete videti efekat. Masku nikako ne treba držato duže jer jaki voćni sokovi mogu da isuše kožu - objašnjava kozmetičarka.

Krompir - Da li ste znali da problem sa sedim vlasima možete da rešite uz pomoć krompira? Sve što je potrebno jeste da kuvate krompir 30 minuta i kada se ohladi voda u kojoj se kuvao krompir, njome isperete kosu posle šamponiranja. Nakon nekoliko ispiranja, sede vlasi bi trebalo da počnu da tamne.

Avokado - Avokado takođe ima veoma zanimljiva dejstva. Recimo, ulje avokada održava mladalački izgled, ali je i odlična pomoć ako ste izgoreli na suncu.

Američki naučnici dokazali su da ulja avokada značajno povećavaju količinu kolagena u koži, što znači da ovo voće briše bore sa lica.

2024 © - Vesti online